twitter-logo-silhouette youtube instagram
Vorige

Profilering van de RB

In 2019 hebben we nieuwe acties ondernomen om jouw beroep als belastingadviseur beter te profileren. Zo hebben we campagnes gemaakt om zichtbaar te maken wat het beroep van de RB zo interessant maakt en waarom een ondernemer juist naar jou moet stappen wanneer hij fiscaal advies nodig heeft. Ook hebben we ons ingezet om het beroep aantrekkelijk te maken voor fiscale studenten. Het is voor ons een mooie uitdaging om onze relevantie, kwaliteit en integriteit bij zowel de mkb’er als de student aantoonbaar te maken.

Campagne mkb

In 2019 zijn we verder gegaan met de campagne ‘Beste ondernemer’. Het doel van deze campagne is om de naamsbekendheid van jou als RB binnen het mkb te vergroten. We hebben in totaal tien verhalen gepubliceerd van ondernemers uit diverse mkb-branches: techniek, vastgoed en horeca.

Ondernemers vertellen met passie over hun eigen onderneming. Over hun uitdagingen en ambities maar ook over de fiscale vragen die bij hen spelen. Alle verhalen bevatten elementen die herkenbaar zijn voor andere ondernemers: hoe ze hun zaken hebben aangepakt, maar ook hoe zij de toegevoegde waarde van hun RB zien.

Op de website rbvoorondernemers.nl wordt de campagne uitgebreid toegelicht, zodat startende ondernemers zien waarom een RB voor hen de trusted advisor kan zijn. Via de ‘Vind een RB’-module kunnen zij vervolgens een RB bij hen in de buurt vinden.

Via Social Media zijn ondernemers gericht benaderd met de ondernemersverhalen en ondernemersvraagstukken. We hebben hiervoor LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube ingezet. De campagne werd tevens ondersteund via GoogleAds, zodat ondernemers ook langs deze weg naar de campagnewebsite werden geleid.

Campagne RB Worden

Fiscale hbo- en wo-studenten weten ons steeds vaker te vinden. Niet alleen zijn we actief op Social Media, ook ontmoeten we ze vaak op banenmarkten en carrièredagen. Daarnaast gaan we steeds vaker met studenten in gesprek over hoe zij de rol van het RB en onze kantoren zien.

Ook voor de studenten hebben we diverse verhalen over ondernemers en jonge RB-leden gemaakt. We laten zien hoe enerverend het is om voor het mkb te werken. Op rbvoorstudenten.nl kunnen de studenten diverse verhalen lezen over waarom je als RB van toegevoegde waarde bent voor het mkb.

We hebben een tweede nummer uitgebracht van het RB Worden magazine. Dit magazine laat zien hoe de fiscale praktijk er in het mkb uitziet. Het staat vol met inspirerende verhalen, leuke feitjes en goede informatie over de mogelijkheden om RB te worden.

Tax-jobs.nl

We hebben tax-jobs.nl verbeterd en meer onder de aandacht gebracht bij studenten, starters en werkgevers. Tax-jobs is dé online vacaturebank waar werkgevers en jong fiscaal talent elkaar kunnen vinden. Met als doel om het voor studenten makkelijker te maken om die ene droombaan of stageplek te vinden als belastingadviseur voor het mkb. Tevens kunnen belastingadvieskantoren die aan ons verbonden zijn, aanstormend talent op deze website vinden. Tax-jobs verbindt dus vraag en aanbod op de fiscale markt.

Om dit platform onder de aandacht te brengen, zijn er twee campagnes gevoerd. In het voorjaar van 2019 is er een campagne gevoerd die gericht is op werkgevers. We hebben werkgevers middels diverse kanalen aangespoord om Tax-jobs te gebruiken als dé vacaturebank om stagiairs en starters te vinden. In het najaar is de campagne gericht op het verbeteren en meer zichtbaar maken van de studenten die staan ingeschreven in de database.

Dit heeft ertoe geleid dat in 2019 246 studenten/starters zich hebben aangemeld, 99 kantoren zich hebben geregistreerd en er 98 vacatures zijn geplaatst. Uit deze registraties zijn 92 sollicitaties voortgekomen. Goede resultaten dus om op verder te bouwen.

Bekijk hier wat we in 2019 voor je bereikt